måndag 4 juli 2011

Gamla minnen - nya upplevelser

Igår samlades "Halmstadsgänget" hos Ida i Mellby. Vi tjejer som pluggade, festade, jagade killar (inte nödvändigtvis i den ordningen...) och levde livet tillsammans under ett par år. Först i Halmstad och sedan fortsatte de flesta av oss i Göteborg. Vi ses fortfarande mycket, både utan barn på jobbluncher och tjejmiddagar men också med barn på playdejts hemma hos varandra. Jag är verkligen så glad över att vi inte har spritts för vinden utan har sån bra kontakt och att det är sådan glädje i att träffas.


Carolina, Petra och Linda gottar sig i gräset.

För sisådär 5-10 år sedan träffade dom flesta av männen i våra liv och fortsatte sedan snabbt till att bli sambos, fruar och mammor. Men vänskapen finns absolut kvar, fast idag pratar vi kanske om andra saker. Inte så mycket hur senaste dejten gick som utvecklingen hos våra barn, semesterplaner och en del karriär också. Men det är underbart att se våra små/stora kottar hitta varandra och bli kompisar de också!


En svalkande glass fick barnen att sitta still en liten stund.

Ett gäng på elva barn röjde runt bland leksaker, vattenspridare och tillsammans på sandstranden igår. Strålande sol, en stekande hetta och den oerhört rutinerade och goda värdinnan Ida gjorde dagen fullkomlig.

Elma och Gustav leker:
- tjuv och polis (enligt Gustav)
- mamma, pappa och barn (enligt Elma)

Ett stenkast från familjen Palmkvist/Hammars underbara sommarhus ligger den milslånga sandstranden så självklart passade vi på att ta premiärdoppet i havet också. Det var inte ens kallt! Gustav kastade sig gapskrattande i vågorna och visade inte någon som helst respekt för det stora havet.

Illtjut, av glädje inte av att det var kallt

Denna killen planerar redan för att börja i simskola och övar hemma i badkaret på att doppa huvudet, "koka kaffe" med munnen och "dyka". Han brås på mig, som barn fullkomligt bodde jag i vattnet under sommarmånaderna och ville inte ens erkänna att jag frös när läpparna var blå och hakan darrade :-)

1 kommentar:

  1. Vilken fin blogg du skriver Sara! Vad kul att läsa om er träff i Mellby! Önskar jag varit där! Ser riktigt mysigt ut på bilderna! Min fru var väldigt glad över att få träffa alla goa kompisar igen! Kramar från Korfu/ Daniel (Hammar)

    SvaraRadera