söndag 17 juli 2011

Vi har inget att göra...

En solig sommar är en lat sommar vid havet eller sjön, badande barn och medhavda lunchmackor. Ett regnig sommar kräver lite mer fantasi...! Semestern startade med en dags sol och då passade vi på att dra ut till Elfsborgs fästning med familjen Swedestam och mormor. Strålande sol, härlig historisk rundvandring och en skön picknick på det. Underbar dag!


Sen bara regn, regn och regn, i olika styrkor.... Med fyra barn hemma och några kompisar så krävdes det en del av lek- och matmamman Sara. En dag tog vi med mormor och plockade säsongens sista jordgubbar, stora (eller små...) som smultron. Men ca 5 liter fick vi ihop och sju burkar sylt blev det!





Sen bråkade vi hemma ett par dagar, försökte samsas vid en film, ett sällskapsspel, datorn eller vid fikabordet men det gick sådär.. Så i fredags tog jag de minsta killarna August och Gustav på en shoppingdag. Hade väl inte så höga förväntningar på att shoppa med en 10- och en 3-åring men dom bevisade motsatsen! Vi åkte en dryg timma till Göksäter på Orust och shoppade födelsedagspresenter och de första julklapparna :-)


Sen forsatte vi på en liten sightseeing genom mina barndomstrakter Kode, jag visade killarna fd Esso-tappen där vi köpte godis, pizzabutiken (endast för avhämtning, några bord fanns inte..), Ingetorpssjön som vi cyklade till för att bada och Lunnagården där jag som sommarjobb plockade jordgdubbar som 13-åring och fick 2,50 kr betalt per liter (!) Huu va bonden tjänade bra på sin jordgubbsförsäljning. En tidig midsommarafton strejkade vi (under ledning av de äldre) då vi endast skulle få 2 kr/liter eftersom det fanns så mycket bär i landet...! Det slutade med att vi fick 3 kr istället :-)

Här har man simmat många gånger
och försökt att ta sig över till andra sidan, men jag lyckades aldrig...

Sen svängde vi in på Bräckboden vid Göteborgs Kex. En väldigt liten affär men med väldigt mycket bra saker, konstaterade August. Vi köade oss in och fram till kassan och på ca 5 minuter fick vi med oss en stor kasse kex och kakor för endast 78 kr! Dessvärre inga Baddare, då dom redan var slut... Så det får bli ännu en tur till Bräcken i sommar bestämde vi oss för.

Efter regn kommer sol!
En liten tur till lekplatsen hann vi med mellan regnskurarna.

En solig lördag följdes av en regnig söndag. Men vi trotsade vädret, klädde oss i regntätt från topp till tå och åkte till Gunneboskogen för utomhusteater; Svingelskogen. Härliga djur av alla de slag, från lättrörd isbjörn till hungrig räv sjöng och dansade om "Efter-solen-kommer-regnet-kalas", harsyremuffins, att tappa bort varandra, vänskap och att alla hade en plats och uppgift i skogen. Det hällregnade fram till att föreställningen drog igång, sen vågade sig nästan solen fram!


Blöta, leriga och kalla men väldigt glada åkte vi sen hem och tar nu en kväll i soffan med saltlakrits och VM-finalen. Imorgon börjar Gothia cup och kl. 16 möter Axels Landvetter Club Toluca FC från Mexico, på Kviberg. Det blir en stor hejarklack som ska skrika sig hesa för våra 15-åringar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar