måndag 23 maj 2011

Kusinkalas

Mina systrar och jag har verkligen tajmat födelsen av släktens tre yngsta barn, de fyller alla i maj med 6 dagars mellan; Gustav 13:e, Linnea 19:e och Tora nu den 25:e. Så det där med att ha tre kalas inom loppet av två veckor är inte att tänka på. I söndags var det dags för årets Kalas! Två 3-åringar och en 2-åring = många paket...! Gustavs alla presenter gick i Blixten McQueen-tecken, allt från keps till lego och ficklampa. En MYCKET nöjd kille med andra ord
:-)



Vi brukar bli en väldans massa släkt på då Ola har fyra syskon och jag har två men i år krockade kalaset med kusin Kristoffers 30-årsdag och några bortfall av släktingar ledde till att det blev en del smörgåstårta över men glada grannar och vänner tog tacksamt emot smarriga bitar till söndagskvällsmat. Och jag tror minsann att det kan finnas en bit kvar även idag :-) Dom var superenkla att göra; Hönökaka som botten och goa röror emellan; rostbiff med pepparrotsgrädde, leverpastejfluff med saltgurka, skinka med dijonsenap, tonfisk med ägg, räkor och mycket vackert dekorerade av storasyster Anna.



Kvällen idag blir soffhäng med goa Gurra. Pappa Ola har åkt för att se August klass uppträda med sin teaterföreställning i Mölnycke. Vi är nyss hemkomna från gårdsfest på Gustavs förskola Skårtorp. Barnen sjöng fint Idas sommarvisa och sången om att man ska kramas. Förra året ville Gustav inte stå kvar i gruppen utan så fort han såg oss rusade han fram och ville inte gå tillbaka. Idag fick vi en stor kram när vi kom men sedan gick han tillbaka till kompisarna och fröknarna och sjöng stolt alla sånger. Det är verkligen en stor kille vi har nu! Och det enda han pratar om är hur mycket han älskar rosa i alla former och att han längtar så efter att bli storebror. Klappar, pussar och kramar med magen. Eller sin "bebis Ellen" som han bestämt kallas den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar