onsdag 15 juni 2011

Mammas stora kille!

Så var Gustavs nappar lämnade till kaninerna på Liseberg! Borta är alla spår av vår lilla kille och kvar står en stolt 3-åring som väntar på det allra sista steget in i stora barnens värld; nämligen att lillasyster Ellen ska komma. För det är en tjej och hon ska heta Ellen, det har Gustav bestämt! "Jag vill inte ha en lillebror!" förklarade han bestämt för mormor. Kompisen Petras dotter Norah gissade lika bestämt hon på att det var en tjej när hon såg min mage, så oddsen från de kloka små säger alltså tjej. Men jag vågar inte sätta några pengar på det...

I fredags lämnades napparna glatt i kaninernas nappmaskin och den efterlängtade traktorn lektes det med till sent på kvällen men sedan skulle det sovas också... Första natten kämpade Gustav emot länge och ropade efter nappen i olika tonlägen men somnade nog till slut av ren utmattning. Sedan har energin att vara ledsen avtagit allteftersom men det har blivit till att somna brevid honom. Men nog är han stolt över att han kan sova utan napp och jag hoppas på lugnare kvällar och nätter snart.


Idag var det första tandläkarbesöket och det gick strålande! Gustav gapade glatt mot tandläkaren, lät henne räkna tänderna och svarade snällt på frågor om lördagsgodis och tandborstning. Imponerande att han var så tillmötesgående med tanke på hur vi krigar kring tandborstningen annars... Stolt mamma till en alldeles underbar kille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar