måndag 21 mars 2011

Tre, som blev fyra och nu blir det fem!

Då var det officiellt; vi ska ha barn i oktober! Jag blir tvåbarnsmamma, Ola fembarnspappa och syskonen Larsson och lilleman Karlsson ska få en liten bebis att gosa och bråka med. Det har varit på vår plan ett tag och det var med stor lycka som vi i början av året som vi fick det positiva beskedet att vår stora familj ska utökas med ännu en liten familjemedlem. Jag ser verkligen fram emot att få bli mamma igen och jag tror att denna upplevelsen kommer att skilja sig en del åt när jag blev mamma till Gustav. En omtumlande start, fasta principer, ovana, lite för lite tålamod och ett blödande hjärta till min lilla fis gjorde att jag kanske inte var så stabil som man kanske hade önskat. Men säg den förstagångsmamma som är det..? Jag tycker att man borde få sitt första barn andra gången, då är man mer cool och har vanan inne. Vet vad man ska och fram för allt INTE ska göra. Visst fick jag många goda råd som jag borde ha lyssnat på men "själv är bäste dräng" eller...?


En blivande storebror!
(som ännu inte vet, tror att väntan blir för lång om vi berättar redan nu)


Många praktiska saker ska fixas innan det är dags för lillbebisen att komma; en nyare, säkrare och smidigare bil ska införskaffas. Det lutar i nuläget åt en Toyota Verso årsmodell -03, som vi har provkört och nog kan få till ett bra pris. Plats för alla sju + en barnvagn och det är det inte alla 7-sitsbilar som har, det märkte vi under helgens titt hos åtskilliga bilhandlare. Pust...

Kanske vår kommande bil...?

Sedan är det större projektet att bygga ut och iordning vår övervåning; två takkupor ligger inne för bygglov och vi håller tummarna för ett snabbt och positivt besked. Så kan vi ha våren och sommaren på oss att bygga och inreda. Ännu ett sovrum (för Gustav om något år eller så), ett badrum med dusch för familjens tonåringar och ett schysst tv-rum för barnen och deras kompisar. Alvas rum ska få en uppfräschning med nya tapeter, säng och lite mer myskänsla.


Vår egenhändiga ritning av kuporna; fasaden från väster och öster.

Det är mycket som ska planeras och genomföras framöver. Jag mår bra men är vissa dagar så trött att jag knappt orkar ta mig igenom middagen och somnar sedan sött i soffan innan klockan slagit 20. Men nu har jag order från barnmorskan att äta järntabletter så kanske kan det bli lite ordning på tröttheten.

2 kommentarer:

  1. Stort grattis, Sara! Oj, så mycket som händer nu, inga små projekt precis med bilköp och husbygge heller :)

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Sååå kul!Förstår att det där med bil blir ett litet projekt men det fixar ni!
    Håller verkligen med om det där med att man borde få sitt första barn andra gången, andra gången gick liksom allt automatoskt och på egen säker känsla.
    Stor kram och grattis igen!

    SvaraRadera